Med - crnogorski brend

Bez autora
Jul 13 2011

U Crnoj Gori postoji skoro dvije hiljade registrovanih proizvođača meda, a na višegodišnjem nivou ostvari se proizvodnja oko 10 miliona eura, što proizvodnju meda čini jednom od najznačajnijih privrednih grana u Crnoj Gori. Med je pravi crnogorski brend koji može da se plasira na inostrano tržište. Shodno ranijem dogovoru pokušaćemo da se u narednom agrobudžetu ova grana prepozna kao grana intenzivnog razvoja crnogorske poljoprivrede, te da joj se da bolja podrška nego što je to bilo u 2011. godini. Na 15. tradicionalnoj manifestaciji „Miris lipa i meda", u organizaciji Pčelarskog društva „Cetinje", učestvovalo je 40 pčelara iz Crne Gore, Srbije, Hercegovine i Albanije. Dodijeljena su priznanja dugogodišnjim pčelarima Petru Čelebiću, dr Vasiliju Kopitoviću i Radovanu Radoviću, za poseban doprinos pčelarstvu na području Prijestonice Cetinje...

Med - crnogorski brendU Crnoj Gori postoji skoro dvije hiljade registrovanih proizvođača meda, a na višegodišnjem nivou ostvari se proizvodnja oko 10 miliona eura, što proizvodnju meda čini jednom od najznačajnijih privrednih grana u Crnoj Gori, kazao je ministar poljoprivrede Tarzan Milošević na Cetinju, na tradicionalnoj petrovdanskoj manifestaciji „Miris lipa i meda".

"Med je pravi crnogorski brend koji može da se plasira na inostrano tržište. Shodno ranijem dogovoru pokušaćemo da se u narednom agrobudžetu ova grana prepozna kao grana intenzivnog razvoja crnogorske poljoprivrede, te da joj se da bolja podrška nego što je to bilo u 2011. godini", obećao je Milošević.

Na 15. tradicionalnoj manifestaciji „Miris lipa i meda", u organizaciji Pčelarskog društva „Cetinje", učestvovalo je 40 pčelara iz Crne Gore, Srbije, Hercegovine i Albanije.

Dodijeljena su priznanja dugogodišnjim pčelarima Petru Čelebiću, dr Vasiliju Kopitoviću i Radovanu Radoviću, za poseban doprinos pčelarstvu na području Prijestonice Cetinje.

Događaj na Balšića pazaru, koji je okupio i više stotina posjetilaca, otvorio je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović. On je naglasio da je manifestacija „Miris lipa i meda", kako su godine odmicale, postala jedna od najrespektabilnijih pčelarskih manifestacija u Crnoj Gori.

- Iz tog razloga, Prijestonica Cetinje ima dodatnu obavezu da pruži podršku organizaciji manifestacije „Miris lipa i meda" i da pomogne našem, a ujedno i najstarijem pčelarskom društvu u državi, u nastojanjima da svakog ljeta u kontinuitetu unaprijeđuju koncept, ponudu i program ovog značajnog pčelarskog skupa. Ovo nije samo prilika za proizvođače meda da se okupe i na jednom mjestu predstave svoje proizvode, već je i svojevrstan podsticaj daljem razvoju pčelarstva na Cetinju, ali i u Crnoj Gori – istakao je on, objavljeno je na sajtu Prijestonice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik